Единственото, до което води, е до разделение на обществото Имате ли

...
Единственото, до което води, е до разделение на обществото Имате ли
Коментари Харесай

Сертификатът - начин на употреба

Единственото, до което води, е до разделяне на обществото
 

" Имате ли документ ", пита ме сервитьорка в ресторант, чийто притежател е да не споделям кой от поборниците срещу документа и рестриктивните мерки в кръчмите. " Не, не е нужно да го показвате, нашият уред така и така не работи, той е единствено за РЗИ ", добавя.

" Имаш ли документ - не, не ми го показвай, той е единствено за РЗИ " - това е от " една квартална механа, където се познаваме със притежателя. В театъра го погледнаха небрежно и ме пуснаха, тъй като имаха още билети за късане. С две думи - документът, в който всички се вторачиха, откогато Народното събрание отхвърли да го употребява, е в действителност насмешка с всички нас и единственото, до което води, е до разделяне на обществото.

Всички ние влизаме с от време на време въобще непогледнати документи в молове и културни институции. В същото време работодатели към този момент натискат чиновниците си да си извадят документ, в случай че желаят да продължат да работят и да не бъдат сменени със " сертифицирани " чиновници. " Абе купи си един подправен, бе, момиче, прежали 400 лв., че другояче може да останеш без работа ", споделил шеф на моя позната. И тя, несъмнено, прежалила. Онези от компанията, които не са се прежалили, през днешния ден са на борсата.

В момента документът е форма на изнудване и надали не на фашизъм - единствено в случай че го имаш, може да работиш, да учиш, да вървиш на заведения и да посрещнеш Осми декември. Макар че под секрет ми довериха, че има незаконни кръчми, където студентите можело да честват без документ и не съм сигурна дали това не е началото на ново Априлско въстание. Защото протичащото се е елементарен фашизъм, който не важи само за определени институции. Например за министерства и парламент.

Остана въпросът - за какво в Народното събрание се запънаха за зелените документи. " Дай 400 лв. бе, депутате, така и така си платил за избираемо място ", би споделил шефът на моята другарка. И в последна сметка е по този начин - чакаме от тях да правят други неща, не да се пазарят за ваксърите и антиваксърите. Но чакаме да има и едни и същи закони за всички. Ако в Народното събрание са съгласни, че на работа не би трябвало да има документи, хайде разпоредете инспекция на Главна ревизия по труда на всички места, където шефовете изискват такива. Ако не го извършите, ваксинирайте се.  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР